Samenwerking is Vermenigvuldigen III- Changekitchen

In januari 2019 ben ik gaan samenwerken met Changekitchen. Een inspirerende club creatieve ondernemers met enorme expertise in veranderende organisaties. Samen met Sofia Oomen (ja inderdaad, die van de eerste samenwerken is vermenigvuldigen post!) ben ik aan de slag om een coach-cel op te zetten en daarnaast met het zelf uitvoeren van leuke trajecten.

Wil je er meer ochangekitchen coach en trainer bij verandermanagementver weten?  Stuur me een bericht! Of kijk alvast even op de website.

 

 

 

 

 

Samenwerken is vermenigvuldigen II – Bye Bye Burnout

Freelance Coach, stress preventie en burn-out begeleiding

Sinds september heb ik mij als freelancer verbonden aan het bedrijf Bye Bye Burnout en werk ik als burn-out coach in regio midden Nederland. Bye Bye Burnout richt zich op MKB en kennisorganisaties en biedt een traject op maat van 100 dagen intensieve begeleiding bij burn-out. Door de gestructureerde methodiek kunnen we medewerkers op effectieve wijze begeleiden en zal de hersteltijd aanzienlijk verkorten waardoor de verzuimkosten & het verzuimpercentage significant dalen. Kijk voor meer informatie op www.byebyeburnout.nl. Contact over inzet van de methode in jouw bedrijf en tarieven loopt via Mascha Logemann-Mooy: mascha@byebyeburnout.nl.

Foto door MoMo Fotografie

 

Samenwerken is vermenigvuldigen – Sofia Oomen

teamcoaching, coaching in organisaties, bedrijven, voor werkgevers, coaching managers, stress awareness, burn-out preventie, vitaliteit

 

Vanaf juli 2017 werk ik samen met Sofia, van Sofia Oomen Coaching & Support. Sofia is een ontzettend goede coach en een fijn mens, dus ik ben erg blij dat we elkaar op deze manier kunnen versterken. Onze missie is om bedrijven in hun kracht te zetten en bij te dragen aan een gezonde bedrijfscultuur, op alle niveaus. Waar onderlinge communicatie versterkend werkt in plaats van verstorend. Dat levert een bedrijf op met productieve, veerkrachtige werknemers en effectieve managers.

We verzorgen coaching en training op het gebied van vitaliteit, persoonlijke & teameffectiviteit, omgaan met stress, burn-out preventie of begeleiding bij re-integratie. We coachen teams, individuele werknemers en managers. We leveren altijd maatwerk.

Wil jij ook een vitaal bedrijf? Neem dan nu contact op en we vertellen je over de mogelijkheden.

 

Keurmerk voor Coaches

keurmerk-practitioner-coachWist je dat er een keurmerk voor coaches bestaat? De titel coach is niet beschermd- hoe weet je dan dat je kwaliteit krijgt voor je geld? Een coach met de juiste ervaring en achtergrond kan zich laten accrediteren via de Nederlandse Orde van Beroepscoaches (NOBCO). Door mijn opleiding bij de Alba Academie (ook internationaal geaccrediteerd) en mijn ervaringsjaren heb ik -na het doorlopen van de vrij uitgebreide accreditatieprocedure- het keurmerk Coach Practitioner behaald. Hier ben ik trots op, want dat betekent dat ik goed ben opgeleid, voldoende vlieguren heb gemaakt en dat ik mijn kennis onderhoud door regelmatige bijscholing en intervisie. Dat ik ben aangesloten bij de NOBCO betekent verder onder andere dat ik de internationale ethische code volg en dat er een klachtenprocedure is.

 

Maak een gratis belafpraak

 

Leven met intentie

Header personal coaching

Vorige week deelde ik deze documentaire van The Minimalists via facebook. Dit omdat ik me aangetrokken voel tot het gedachtegoed en de veranderingen die ik in dat kader heb doorgevoerd mij goed bevallen. Juist toen ik me voornam over hierover een stukje te tikken, las ik een artikel vol tegengeluid. Minimalisten wordt een ondertoon van morele superioriteit verweten: “Alsof de minimalist beter is dan de rest, omdat hij zich heeft verheven boven gedachteloze overconsumptie”. Is het minimalisme wellicht gewoon een hype van de ‘elite die een sociaal geaccepteerde manier zoekt om te blijven consumeren’? Ik hoop het niet!

Wat drijft ‘de minimalist’?

Een minimalist wil letterlijk en figuurlijk ruimte creëren, voor zichzelf en voor wat hij belangrijk vindt. Dit kan fysieke ruimte zijn, door alleen die spullen te behouden die nodig zijn of die blijdschap brengen. Financiële ruimte, omdat wie minder uitgeeft, ook minder hoeft te verdienen. Of mentale ruimte door het loslaten van relaties, gewoontes of patronen die niet meer dienen. Minimalisme heeft dus meerdere verschijningsvormen en lijkt meer te gaan over zingeving, persoonlijke ontwikkeling en zelf beter in je vel zitten, dan met je beter willen voelen dan ‘de rest’.

Excuus om te consumeren?

Dan de stelling dat sommigen de trend ‘misbruiken’ om zich superieur te voelen en juist meer uit te geven door hun lelijke spullen te vervangen door duurdere, mooiere items.

Werd ik zeven jaar geleden nog meewarig aangekeken als ik vertelde dat ik een principiële vleeseter was geworden, nu kijkt niemand er meer van op. Is biologisch eten een hype? Ja. Is dat erg? Nee. Als onderaan de streep minder vlees wordt gegeten, bewustere keuzes worden gemaakt, dierenleed vermindert en het milieu wordt geholpen, vind ik het helemaal OK dat er dan ook wat mensen interessant doen over hun vegan lifestyle.

Hetzelfde geldt voor minimalisme. Daar is de bijvangst een duurzamer consumptieprofiel. Meer vraag naar duurzame producten verandert de markt. Minder kopen dan je deed, betekent ook meer geld overhouden, waardoor een duurdere bewuste keuze binnen budget komt.

Leven met intentie

Voor mij is het minimalisme een duurzame stap. Zowel voor mijzelf als voor het milieu. Een stap die verder gaat dan alleen consumeren. Voor mij gaat minimalisme over leven met intentie. Ruimte creëren door afstand te doen van dat wat meer kost dan het oplevert: overbodige spullen, ongewenste prikkels, nutteloze informatie, ineffectief gedrag. Komende tijd zal ik geregeld een stukje schrijven over leven met intentie.