over mij- about- Frederike van Verschuer-Karthaus coaching Utrecht Amsterdam

Via op het eerste gezicht wat omwegen – een studie rechten waar ik inhoudelijk nooit iets mee heb gedaan, een jarenlange relatie die over ging, werk dat ineens niet meer paste, een burn-out, om maar wat zaken te noemen…-  ben ik precies uitgekomen waar ik nu wil zijn. En bleken alle paadjes wel ergens goed voor, ook de minder leuke. Natuurlijk zijn er nog allerlei paden te bewandelen (gelukkig!), is er nog van alles te leren, zijn er nog doelen te halen en ook dingen die beter of anders zouden kunnen. Maar het totaalplaatje is voor mij goed zoals het is. En dat gun ik jou ook!

Iedereen leert zichzelf in zijn of haar jeugd patronen en gedragingen aan die op dat moment nuttig zijn, maar die in hun volwassen leven in de weg kunnen zitten. Door goed te luisteren, te vragen en zo nodig te confronteren, help ik je om zicht te krijgen op jouw patronen en overtuigingen. Bewustwording helpt je om zelf de regie (weer) in handen te nemen en te kiezen hoe je omgaat met je partner/familielid/omgeving/werk/collega etc. Je leert vanuit een ander perspectief te kijken naar je omgeving en jouw eigen invloed daarop.

In elk gesprek is er aandacht voor ‘hoofd, hart en buik’, met als uitgangspunt het in balans brengen van denken, voelen en luisteren naar je lichaam. Mijn aanpak is nuchter, persoonlijk en op maat.  Ik gebruik verschillende soorten (gespreks-)technieken en oefeningen. Deze zet ik in afhankelijk van wat er op dat moment nodig is en wat bij jou past.

Daarbij maak ik gebruik van mijn persoonlijke ervaringen naast de kennis en professionele ervaring die ik heb opgedaan door opleidingen, cursussen, vrijwilligerswerk en in de kleine 7 jaar die ik als loopbaanadviseur en trainer heb gewerkt bij Ebbinge.

Kwaliteit

Wist je dat er een keurmerk voor coaches bestaat? De titel coach is niet beschermd, hoe weet je dan dat je kwaliteit krijgt voor je geld? Een coach kan zich laten certificeren via de Nederlandse Orde van Beroepscoaches. Door mijn opleiding (ook internationaal gecertificeerd) en ervaring heb ik het keurmerk Coach Practitioner behaald. Dit betekent dat ik goed ben opgeleid, voldoende vlieguren heb gemaakt en dat ik mijn kennis onderhoud door regelmatige bijscholing en intervisie.

keurmerk-practitioner-coach

Ik ben aangesloten bij de NOBCO (de Nederlandse Orde van Beroepscoaches); dit betekent o.a. dat ik de internationale ethische code volg en er een klachtenprocedure is.

Samenwerkingen

changekitchen coach en trainer bij verandermanagement Samenwerking Karthaus Coaching - Sofia Oomen Coaching Support  Samenwerking Bye Bye Burn-out + 100 dagen methode + burn-out coach    House Of Awareness platform voor coaching

Opleidingen

Psychologie, Open Universiteit (2021-…)

CSR methode, CSR Centrum

Integraal Leefstijlcoach, MARK Academy

VistaNova, Blended Coaching

Leefstijl trainer, MARK Academy

Coach Practitioner, Alba Academie

Specialisatietraining Stress & Burn-out, Alba Academie

Diverse trainingen en cursussen (o.a.: Management Drives certificering Persoonlijk Leiderschap en Ontwikkeling & Leiderschap, Excellente Teams & Organisaties, Adviesvaardigheden, STAR interview methodiek, MBTI, Commercieel Onderhandelen, workshop programma ‘geluk’ van Energy Strategy, Positieve Psychologie)

Nederlands Recht, Rijksuniversiteit Groningen – Studierichtingen: Privaat-en Bedrijfsrecht

Minor Journalistiek, Rijksuniversiteit Groningen

Ervaring met o.a. Online coaching, de CSR methode, NLP, Voice Dialogue, Systemisch werk, Opstellingen, Transactionele Analyse, Voice Dialogue, Value Based Transformation, Logische niveaus van Bateson/Dilts, Creatieve technieken, MBTI, Enneagram & V-Circel, OPQ, Hermann Brain Dominance Instrument, Kwaliteitenleer en Positieve Psychologie, Belbin teamrollen, Wandelcoaching, Lichaamswerk, (Geleide) meditatie, Yoga, Mindfulness.