Maak vrijblijvend een afspraak

Mogelijke thema’s bij stress & burn-out

  • Leren ontspannen
  • Anders omgaan met werkdruk en werkstress
  • Dertigersdilemma’s en keuzestress
  • Oorzaken van stress in kaart
  • De regie (weer) nemen
  • Begeleiding bij succesvol re-integreren na burn-out
  • Grenzen leren kennen en bewaken

Het is een zeer actueel probleem: stress, momenteel zelfs beroepsziekte nummer 1. In mijn praktijk kun je terecht voor begeleiding bij stress in zijn verschillende verschijningsvormen: beginnende stress, omgaan met hoge werkdruk, burn-out preventie of begeleiding bij het herstel van een burn-out en het voorkomen dat je in de toekomst weer in dezelfde valkuil stapt.

Over stress

Stress is niet per definitie slecht, in de basis is het zelfs een zeer nuttige reactie van het lichaam om effectief te kunnen handelen. Het probleem ontstaat wanneer de stress de overhand krijgt en je je lichaam niet voldoende tijd geeft om te herstellen van de buitengewone inspanning. Mensen met overmatige stress hebben vaak lang de signalen van hun lichaam genegeerd en verkeren al een tijd in de ‘overleefstand’: de fight/flight/freeze-modus. Juist die personen die denken: “Dat gebeurt mij niet, ik kan het allemaal wel managen”; de perfectionistische doorzetters met een groot verantwoordelijkheidsgevoel, lopen een groter risico op een burn-out.

Waarom ik jou hierbij kan helpen

Het is dus vaak zaak om eerst (terug) in contact met jezelf te komen, om te leren luisteren naar de signalen die je lichaam je geeft en daarnaar te handelen. Om daarna aan de onderliggende oorzaken te gaan werken. Extreme stress of een burn-out komt nooit alleen door werk, maar door een combinatie van factoren. Samen onderzoeken we welke factoren bij jou een rol spelen. Enerzijds kan het dus gaan om: “Wat is stress, waar komt mijn stress vandaan en hoe ga ik om met stress? Hoe vind ik ontspanning terwijl er veel op me af komt?” Anderzijds: “Wat is hier nu eígenlijk aan de hand? Welke patronen en overtuigingen zitten mij in de weg?”

Naast mijn brede coachingsopleiding heb ik een specialisatietraining in stress & burn-out begeleiding gevolgd. Tevens ben ik ervaringsdeskundige – in mijn beleving bijna noodzakelijk om iemand die een burn-out heeft goed verder te helpen. Elke burn-out is anders, toch begrijp ik in de kern goed wat het is én hoe je er succesvol en beter uit komt.

Start van het traject

De eerste afspraak is de intake, deze afspraak gebruiken we om je vraag en doelstellingen helder te krijgen en om te bepalen of ik de juiste persoon ben om jou hierbij te helpen. Qua expertise, maar zeker ook qua klik. Op basis van dit gesprek maken we een coachplan en geef ik je een indicatie van de duur en invulling van het traject.

Uiteraard is het ook altijd mogelijk om vooraf even te bellen wanneer je nog vragen hebt.